ICV-EUiA demana a l’equip de govern una rectificació sobre els diners que es devien a finals de l’anterior mandat

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) de la Llagosta ha demanat, mitjançant una nota de premsa, una rectificació a l’alcalde, Óscar Sierra, sobre la controvèrsia que es va generar a l’inici d’aquest mandat per quatre milions d’euros presumptament pendents de pagament. El govern de l’Ajuntament de la Llagosta, format pel Partit dels Socialistes, el Partit Popular i Convergència, va anunciar al juny de l’any passat que havia comptabilitzat en prop de quatre milions d’euros les obligacions municipals en factures a proveïdors que estaven pendents de pagar.

ICV-EUiA afirma que aquesta xifra es va inflar i que una certificació de la secretària municipal constata ara que la quantitat en factures pendents de pagament amb data del 12 de juny de 2015 era de prop de dos milions i mig d’euros. El grup municipal d’ICV-EUiA lamenta, mitjançant el comunicat de premsa, que s’hagin hagut de presentar fins a onze instàncies per registre per obtenir la documentació justificativa i que hagin hagut de passar quinze mesos fins haver rebut resposta per part del govern municipal.

Segons ICV-EUiA, el certificat emès per la secretària municipal reafirma que els quatre milions pendents de pagament no es corresponien amb factures pendents al mes de juny de 2015, sinó amb obligacions a 31 de desembre de 2014, moltes de les quals ja s’havien pagat al juny de l’any passat. Alberto López, regidor d’ICV-EUiA a l’Ajuntament i exalcalde de la Llagosta durant el mandat passat, ha explicat que la certificació de la secretària municipal constata la versió del seu grup municipal.

La resposta de l’alcalde
Per la seva part, l’alcalde de la Llagosta, el socialista Óscar Sierra, ha respost que al grup d’Iniciativa per Catalunya Verd-Esquerra Unida i Alternativa ja se li havia respost durant un ple de l’Ajuntament. Sierra ha reafirmat que a l’inici del present mandat, l’anterior govern municipal, encapçalat per ICV-EUiA, havia duplicat els diners pendents de pagament en obligacions. Sierra ha afegit que s’ha trigat quinze mesos a respondre les instàncies d’ICV-EUiA perquè es demanava un gran volum de documentació.

La entrada ICV-EUiA demana a l’equip de govern una rectificació sobre els diners que es devien a finals de l’anterior mandat aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat