Alborada celebra la XIX Festa en honor a Santiago Apòstol

alborada santiagoAvui divendres, comença la dinovena Festa en honor a Santiago Apòstol organitzada per l’Agrupación Cultural Galega Alborada de la Llagosta. Fins diumenge, el Parc Popular acollirà tot un seguit d’actes oberts a tota la població. La celebració presenta aquest any alguna novetat, com una exposició de cotxes clàssics.

La Festa en honor a Santiago Apòstol comença aquest vespre, a les 20 h, amb una cercavila amb els amfitrions i la Irmandade a Nosa Galiza de Mollet, que acabarà amb la hissada de la bandera de Galícia a l’Ajuntament. A les 22 h, hi haurà revetlla al Parc Popular amb l’Orquestra Estela.

Demà dissabte, tindrà lloc la concentració de cotxes clàssics. A partir de les 9 i fins a les 13 h, es podran veure al Parc Popular un bon nombre de cotxes clàssics. Aquesta és una de les novetats de la Festa d’aquest any. A partir de les 10.30 h, tindrà lloc el vuitè Campionat de petanca. Tot seguit, a les 12 h, els més petits podran gaudir d’un espectacle de pallassos. A les 14 h, les persones que hagin reservat tiquet podran gaudir d’una paella. Ja a la tarda, a les 19 h, començaran les tradicionals actuacions del Ball de Gitanes de la Llagosta, de la Casa de Andalucía, del Centro Galego de Barcelona i del grup Toxos i Xestas de Barcelona. Aquest any, també està previst que pugi a l’escenari La Room. Per acabar la jornada, a les 23.30 h, hi haurà ball amb l’Orquestra Sabor Sabor.

Diumenge, a les 12.30 h, començarà la processó amb la imatge de Santiago Apòstol acompanyat de la Banda de Gaites de l’Agrupación Cultural Galega Alborada des de la seu de l’entitat fins al Parc Popular, on, una hora més tard, es farà una missa en un honor del patró dels gallecs. En acabar, hi haurà dinar de germanor. Passada la sobretaula, a les 18.30 h, el parc acollirà les actuacions de l’Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta i de Cova da Serpe de Barcelona i exhibició de balls de saló i de la coral Airiños Galegos d’Alborada i del grup de zumba de l’entitat. La celebració acabarà amb focs artificials a les 22.30 h.

La entrada Alborada celebra la XIX Festa en honor a Santiago Apòstol aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat