Site icon Ràdio la Llagosta

Campanya contra la violència i qualsevol tipus de discriminació

L’Ajuntament i diverses entitats locals han preparat una programació molt àmplia d’activitats per celebrar durant les properes setmanes els dies internacionals dels Drets de la infància, Contra la violència vers les dones, de la Lluita contra la sida i de les Persones amb diversitat funcional. L’objectiu és conscien­ciar a la ciutadania sobre el bon tracte a les persones i sobre el rebuig de la violència i la discriminació.

Amb el lema Fem un pacte? Tracta’m bé!, se celebraran a la Llagosta durant les properes setmanes diverses activitats, que ha preparat l’Ajuntament amb la col.laboració d’entitats locals. La programació servirà per commemorar el Dia internacional dels Drets de la infància (20 de novembre), Contra la violència vers les dones (25 de novembre), de la Lluita contra la sida (1 de desembre) i de les Persones amb diversitat funcional (3 de desembre).

El programa contempla la rea­lit­zació d’ex­po­sicions, ta­llers i sessions de videofòrum, en­tre d’al­tres. A més, el 18 de novembre es com­memorarà a la Llagosta el Dia internacional dels Drets de la infància. La celebració tindrà lloc entre les 17 i les 20 hores al Centre Cultural. Hi haurà música, una ponència teatralitzada sobre els drets i els límits, un taller i una representació.

El 25 de novembre, està prevista una jornada de rebuig de la violència masclista entre les 10 i les 21 hores a la plaça d’Antoni Baqué. Es procedirà a l’elaboració d’un mandala ge­gant reivindicatiu, hi hau­rà estands informatius i tam­bé una exposició sobre la vio­lèn­cia masclista. A més, a partir de les 19 h, se celebrarà l’acte institucional amb la lectura del manifest i diverses entitats pro­tagonitzaran activitats rei­vin­­dicatives.

L’1 de desembre, la plaça d’Antoni Baqué acollirà di­fe­rents actes amb motiu del Dia internacional de la Lluita con­tra la sida. S’hi muntarà un es­tand amb informació sobre el coneixement i prevenció so­bre la sida. També, es farà una representació teatral i es realitzarà un llaç vermell gegant amb els assistents.

Per celebrar el Dia in­ter­na­cio­nal de les Persones amb di­versitat funcional, el 2 de de­sembre, es projectarà una pel.lícula a Can Pelegrí amb l’organització d’Aspayfacos, que també ofe­reix la pos­si­bilitat als veïns de fer-se vo­lun­tari per col.laborar amb l’en­titat.

#jodefensoelbontracte
Amb motiu d’aquesta programació s’ha creat l’etiqueta #jodefensoelbontracte. Es convida a tota la població a passar per Can Pelegrí, fer-se una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta creada. És una forma simbòlica de demostrar que s’està a favor d’eradicar la violència. L’etiqueta servirà també per a qualsevol publicació a les xarxes socials relacionada amb el programa d’actes. Així serà més fàcil trobar el que es publiqui a les xarxes dins d’aquesta programació pel bon tracte a les persones.

Durant els propers dies, també es portaran a terme activitats adreçades als escolars. Aquest mes de novembre, el Nou Casal acollirà tallers per a alumnes de cinquè i sisè de Primària. A més, els es­tudiants de tercer i quart d’ESO de l’Institut Marina i del Centre de Secundària Balmes participaran al taller Que no t’agafi el masclisme. Entre els mesos de novembre i de gener, els alumnes de quart d’ESO prendran part en tallers d’afectivitat i sexualitat, que es desenvoluparan a l’Institut Marina i al CAP de la Llagosta.

La entrada Campanya contra la violència i qualsevol tipus de discriminació aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version