Site icon Ràdio la Llagosta

L’atur baixa a la Llagosta en vuit persones al mes d’octubre

Al mes d’octubre, es van registrar a la Llagosta vuit persones menys aturades, segons les dades facilitades per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Oriental. A finals del mes passat, hi havia a la nostra localitat 1.031 persones sense feina apuntades a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

L’índex d’atur a la Llagosta s’ha situat en el 16,31%. Al mes de setembre era del 16,41%. El nostre municipi ha estat l’únic del Baix Vallès que ha registrat un descens de l’atur al mes d’octubre. A l’Oficina de Treball de Mollet, la desocupació es va incrementar en 59 persones.

Al Vallès Oriental, la tendència també ha estat a l’alça. El mes passat, va créixer l’atur en 103 persones. L’índex de desocupació es va situar en el 13,99%. Al setembre, era del 13,88%.

Si es comparen les dades de la Llagosta amb les d’ara fa un any, l’atur ha baixat en 96 persones, amb una taxa de desocupació a l’octubre del 2015 del 17,82%. La baixada del nombre de persones registrat el mes passat és més positiu si es té present que, habitualment, aquest és un període en el qual l’atur creix.

Al mes d’octubre, a la Llagosta va disminuir l’atur bàsicament en dos sectors, el de la construcció, amb una baixada del 5,7%, i el de serveis, amb un 1,5%.

D’altra banda, per sexes, la taxa d’atur femenina es va reduir durant el mes passat, mentre que la masculina es va incrementar. Tot i això, l’atur continua castigant més les dones. A la Llagosta, l’índex de desocupació femení està al 19,28% davant del 13,61% de l’atur masculí.

La entrada L’atur baixa a la Llagosta en vuit persones al mes d’octubre aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version