Site icon Ràdio la Llagosta

Arriba la programació de Nadal

Nadal cavalcada reis 2007Aquest cap de setmana comença la programació de Nadal, Cap d’Any i Reis a la nostra localitat. Del 10 de desembre al 7 de gener, es desenvoluparan una trentena d’activitats organitzades per l’Ajuntament i entitats de la Llagosta.

Les primeres propostes tindran un marcat caràcter solidari. Aquest dissabte, La Llagosta + Activa organitzarà un nou Quinto de Nadal, en aquesta ocasió, els diners que es recullin aniran destinats a la Fundació Síndrome 5P-. El Quinto tindrà lloc, com és habitual, al Bar Restaurant Los Candiles. La rifa començarà a les 17 h. La Llagosta + Activa ha programat un segon Quinto de Nadal per al dissabte 17 de desembre.

La segona activitat del cap de setmana serà el Festival de villancicos i recollida d’aliments que portarà a terme l’Asociación Rociera Andaluza. El certamen arriba ja a la seva dissetena edició i tindrà lloc dissabte a les 21 h. En aquesta ocasió, actuaran a la seu de l’entiat els cors Semblanza rociera, de Martorelles; la Hermandad Rociera los Varales, de Santa Coloma de Gramenet; el Coro Rociero San Martín, de Barcelona; i el Coro Jara i Romero, de l’Asociación Rociera de la Llagosta. Els aliments recollits es destinaran a famílies amb necessitat de la nostra localitat.

La tercera proposta també estarà dedicada a una acció solidària. Es tracta de la Zambomba Flamenca que organitza la Unió Musical la Flamenca. En aquest cas es tracta de recollir fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu. La tercera Zambomba Flamenca es farà al Centre Cultural, diumenge, a partir de les 18 h. El donatiu de l’entrada és de cinc euros. A la festa participarà la Hermandad Nuestra Señora del Rocío Pastorcillo Divino, de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta entitat també organitza l’acte i acollirà una segona actuació el 17 de desembre al Teatre Joventut de l’Hospitalet.

La programació de Nadal inclou tres activitat més solidàries. El diumenge 18 de desembre (13 h) tindrà lloc la cantada de nadales i recollida d’aliments que farà l’Asociación Rociera a l’Església de Sant Josep.

El dia 22 de desembre, se celebrarà la setzena edició de la Ràdio Marató Solidària. Sota el lema Cap infant sense joguina, l’associació de Voluntariat Rems i Ràdio la Llagosta tornaran a sortir al carrer per recollir les donacions dels veïns i veïnes de la nostra localitat i fer que els Reis Mags arribin a tots els infants. Aquest any, la Ràdio Marató es traslladarà i l’estand estarà instal·lat a la plaça d’Antoni Baqué, de 10 a 14 h. Els darrers anys, l’acte s’havia celebrat a la cantonada del carrer de l’Estació amb el carrer de Vic.

La darrera activitat solidària de la programació serà el Quinto solidari de recollida de joguines que es farà el 27 de desembre, de 17 a 19 hores al Nou Casal.

Activitats culturals
Les propostes culturals i folklòriques són una altra part important de la programació de Nadal. El dimecres dia 14, la Biblioteca de la Llagosta comptarà amb la presència de l’escriptora Care Santos, que comentarà la seva novel·la, Desig de xocolata. La trobada amb l’autora començarà a les 19 h.

L’Escola Municipal de Música protagonitzarà diversos concerts de Nadal. El divendres 16 actuarà al Centre Cultural; al dia següent ho farà a l’Església de Sant Josep i el dimarts 20 de desembre estarà a la Biblioteca per tancar les activitats de l’any d’aquest equipament. Tots els concerts començaran a les 18 h.

La Coral Miranda també ha preparat un concert amb motiu del Nadal. En aquest cas, el recital es farà el diumenge 18 de desembre, a les 19 h, al Centre Cultural.

L’oferta musical es tancarà amb la Casa de Andalucía que organitza una festa el 17 de desembre al centre Cultural (18 h) amb l’actuació del cor rociero San Martín, de Barcelona, el grup de teatre “Menos és más”, de Terrassa i els quadres de ball de l’entitat. La Casa de Andalucía instal·larà aquest dia i el 18 una parada amb productes típics andalusos a la plaça d’Antoni Baqué.

Pessebre Vivent

Una de les activitats més tradicionals d’aquestes Festes tornarà a ser el Pessebre Vivent. La trenta-tresena edició d’aquesta escenificació arribarà com és habitual el diumenge abans del dia de Nadal, aquest any serà el dia 18. El Parc Popular serà el lloc on podrem veure a partir de les 18.30 h les diferents escenes del Pessebre. En acabar l’acte es farà el tradicional sorteig que han preparat els organitzadors.

Al voltant de les 19 h, el grup la Murga oferirà al mateix lloc una botifarrada popular.

Festes de Nadal i Cap d’Any
Per a la Nit de Nadal, la Llagosta Brava prepararà una festa amb música a càrrec de DJ’s al Centre Cultural. La festa començarà a les 00.30 i acabarà al voltant de les 5 de la matinada. L’altra festa serà la de Cap d’Any, també amb DJ, al mateix lloc, el Centre Cultural, i en el mateix horari.
Per prepar-se per aquestes festes, la Bilioteca de la Llagosta organitza un taller d’automaquillatge, que tindrà lloc el 21 de desembre a les 17.30 h.

Propostes infantils
La programació de tallers i activitats infantils començarà el 17 de desembre amb la matinal de tallers per a infants i joves que ha preparat l’Esplai Dijoc, a partir de les 11.30 h a la plaça d’Antoni Baqué. El mateix dia, però a les 12 h, la Biblioteca acollirà un nou taller de Nadal. A la tarda (17 h) els Saltats portaran a la plaça d’Antoni Baqué al Pare Noel per a que els més petits puguin donar-li la seva carta.

El dimecres 21 (18.30 h) la Biblioteca oferirà una Hora del Conte especial de Nadal. El dia de Sant Esteve, l’Agrupació Sardanista organitza per a tots els infants el tradicional Fer cagar el Tió, a partir de les 12 h a la plaça d’Antoni Baqué. El dia 28, de 17 a 19 h, al Nou Casal estarà obert el Llibre dels desitjos i es podrà portar la carta al patge reial. Al dia següent, el Nou Casal organitza a la plaça de Pere IV una xocolatada i jocs gegants (de 17 a 19 h).

Les altres activitats infantils ja tindran lloc al gener. El dia de Reis hi haurà llits elàstics i cavallets gratuïts al solar de l’Església i el dia 7 la Colla dels Saltats organitza la visita de Canta juegos y la patrulla canina al Centre Cultural. L’entrada serà de dos euros.
D’altra banda, el 17 de desembre, la plaça d’Antoni Baqué acollirà un «Rastrillo» de segona mà. L’activitat servirà per recaptar fons per a les colònies de l’alumnat de sisè de l’Escola Joan Maragall.

Cavalcada de Reis
El dia 5 de gener tindrà lloc la tradicional Cavalcada de Reis. Ses Majestats iniciaran a les 18 h el recorregut pels carrers de la Llagosta, a les 19.30 h arribaran a la plaça d’Antoni Baqué, on tots els nens i nenes que vulguin podran saludar-los personalment. El Patge Xumet, acompanyat de la Murga, recollirà els xumets dels més petits que així ho vulguin.

Abans, del 2 al 3 de gener, els Patges Reials estaran a la Llagosta recollint les cartes pels Reis Mags. El dia 2, de 18 a 21 h, i el 3, de 12 a 14 h, estaran a l’Asociación Rociera, al carrer de Girona, 6; i els dies 3 i 4, de 18 a 20 h, a la Fundació Agrària i Cultural, al carrer de Sant Josep, 27.

La entrada Arriba la programació de Nadal aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version