Site icon Ràdio la Llagosta

Les agrupacions locals d’EUiA, ICV i Podem apropen postures per crear una confluència

Les agrupacions locals d’Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Podem van apropar ahir postures per vertebrar una possible confluència d’esquerres a la Llagosta mitjançant la plataforma Un País en Comú. Les tres agrupacions locals es van reunir ahir a la sala polivalent del Centre Cultural per participar en el taller que organitzava Un País en Comú.

Les tres agrupacions van admetre ahir que ja fa setmanes que treballen conjuntament per unificar una confluència de formacions d’esquerra a la Llagosta. “Veig factible aquesta confluència i és molt important que organitzacions que tenim moltes coses en comú, com també aquestes persones, podem confluir en un nou espai polític. Ja ho hem fet en altres experiències electorals i ara falta donar forma organitzativa”, va dir el coordinador local d’EUiA, Jordi Alonso. En aquest sentit, un dels coordinadors locals d’ICV, Toni Cubel, va admetre que “ja estem treballant plegats des de fa temps amb les eleccions generals i autonòmiques. Ja hi ha dinàmica de treball, ara falta concretar-ho en un únic subjecte”.

Podem, sense representació al plenari de la Llagosta, va considerar important treballar conjuntament. “Aquest no és un primer pas, ja fa temps que treballem en la confluència. Estem fent tallers en l’àmbit de Podem i també ara a escala global. Així que hem de treballar per definir les línies que haurien de ser”, va dir el secretari general local de Podem, Manolo López.

Durant el taller d’Un País En Comú, van participar dos membres del grup impulsor de la plataforma d’esquerres, Tania Pérez i Toni Salado. Es va parlar de sis eixos bàsics sobre el model econòmic, els drets socials, la sobirania, la participació, la diversitat cultural i l’eix territorial. “Estem en una primera fase, que és rellevant posar-nos d’acord en la política. Després ja farem la fase més organitzativa i en clau municipal”, va dir Salado.

El procés per a la creació de la confluència dels anomenats partits de l’esquerra transformadora a Catalunya està previst que culmini a principis del mes d’abril amb una assemblea constituent. Posteriorment, la feina de confluència es traslladarà als municipis de cara a les eleccions municipals del 2019.

La entrada Les agrupacions locals d’EUiA, ICV i Podem apropen postures per crear una confluència aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version