Site icon Ràdio la Llagosta

L’Ajuntament dóna suport a les famílies afectades per l’ocupació de pisos del carrer de Sant Francesc

Algunes persones, entre les quals hi havia alguns dels afectats, es van concentrar ahir davant dels pisos ocupats.

L’Ajuntament de la Llagosta ha mostrat, en un comunicat, la seva solidaritat i suport a les famílies afectades per l’ocupació de pisos al carrer de Sant Francesc. El Consistori condemna l’acció protagonitzada per un grup d’individus que han frustrat, momentàniament, la il.lusió d’unes famílies que estaven a punt d’entrar a viure en els seus nous habitatges. L’Ajuntament posa a disposició de les famílies afectades els seus recursos jurídics per qualsevol tipus d’assessorament.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, espera que “la justícia actuï ràpidament per solucionar la problemàtica i que les famílies puguin accedir aviat als seus habitatges”. Sierra s’ha reunit ja amb alguns dels afectats i els ha mostrat personalment el seu suport.

Els pisos van ser ocupats dimarts per un grup de joves. El bloc d’habitatges és propietat del BBVA, qui, després que la constructora fes fallida, va acabar l’edificació i va posar els pisos a la venda. Actualment, onze dels dotze pisos ja estaven reservats a famílies que en els propers dies havien de signar el contracte d’arres per acabar de formalitzar la compravenda i que han pagat una mitjana de 500 euros per la taxació del pis. “Vaig deixar el meu pis de lloguer al gener i ara m’han deixat al carrer; gràcies a la sogra i la mare tinc on viure-hi momentàniament amb tot de caixes de les coses que tenia al pis”, explica un dels afectats, Sergio Alcaina.

La primera ocupació va ser dimarts al migdia. Segons un altre afectat, els mateixos ocupes haurien trucat als Mossos per autodenunciar-se. Després de la primera ocupació, Prosegur, alertada per l’empresa que venia els pisos, va poder instal·lar sis portes antiokupes, però no va poder acabar la feina i la mateixa nit de dimarts es van ocupar quatre pisos més.

Els afectats han format ja un grup per veure quines mesures poden emprendre. Tot i això, Sergio Alcaina assegura que poca cosa podran fer, ja que el propietari dels pisos és el BBVA i és el banc el que ha de posar la denúncia.

La entrada L’Ajuntament dóna suport a les famílies afectades per l’ocupació de pisos del carrer de Sant Francesc aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version