Site icon Ràdio la Llagosta

Cartes març 2017

Cursa Els 10 de la Llagosta

El passat mes d’abril va tenir lloc l’edició número 29 de la Cursa popular Els 10 de la Llagosta. Aquesta cursa va ser iniciada pel departament d’Esports de l’Ajuntament de la Llagosta a principis de la dècada dels 80. A partir de l’any 2004 (edició 17), el recentment constituït (aleshores) Club Esportiu Fondistes de la Llagosta es va fer càrrec de la prova amb la col·laboració directa de l’Ajuntament de la Llagosta. Des d’aleshores la cursa ha canviat molt radicalment, assolint el que considerem el màxim nivell possible tenint en compte les infraestructures del nostre municipi i la capacitat organitzativa del nostre club. Durant totes les edicions de la cursa liderada per CE Fondistes de la Llagosta, cal destacar la implicació absoluta i total per part del nostre Ajuntament i la fonamental col·laboració de moltes entitats, comerços i indústries de la nostra localitat sense les qual hauria estat del tot impossible l’assoliment del nivell obtingut, destacant com a patrocinador principal l’empresa LÉKUÉ. A tots ells, hem d’agrair l’esforç en el suport, al que considerem el major acte esportiu de caràcter anual que s’ha fet mai al municipi de la Llagosta. Al nostre parer la cursa ha arribat al màxim nivell possible dins les pos­si­bi­litats i característiques del nostre municipi i del nostre club, reconeguda arreu de Ca­talunya. Mostra d’aquest reconeixement va ser la dis­puta del Campionat de Catalunya de 10 km en ruta (campionat que es celebra a una sola cursa), l’any 2014 i la participació any rere any d’atletes procedents de tots els punts de la geografia catalana i fins i tot de la resta de l’Estat, incloent-hi alguns dels millors atletes de la nostra Comunitat. A destacar, la participació del campió mundial de marató i premi Príncep d’Astúries dels Esports, Martín Fiz, en la commemoració del 25è aniversari de la cursa (2012).
Aquesta cursa ha sobreviscut, amb absoluta dignitat, en competència directa (celebrant-se el mateix dia) amb les cur­ses més importants del ca­len­­dari atlètic català, com per exemple, la Cursa dels Bombers de Barcelona o la cursa del “Corte Inglés”, amb un molt bon nivell de participació, fins i tot assolint el màxim de participants establert.
La infraestructura del CE Fondistes és molt limitada i l’organització d’aquesta cursa requereix de persones especialitzades en els diversos àmbits de la mateixa. Aquesta “especialització” s’ha assolit a base d’anys d’esforç, aprenent dels errors i incidint en els punts forts, que juntament amb l’esforç impagable dels nostres socis, familiars, amics i col·la­boradors han fet possible l’èxit d’aquesta activitat atlètica de caire popular i absolutament inclusiva, perquè, no hi ha cap activitat, com a mínim esportiva, a la qual hi participin conjuntament persones de qualsevol sexe, edat i diversa condició física.
La manca d’un relleu efectiu al capdavant de l’organització ha derivat en l’esgotament de les persones responsables. Cal tenir en compte que aquesta organització representa un esforç constant i continu durant la major part de l’any, ja que es comença en els mesos de setembre/octubre i es liquida, finalment, entre els mesos de maig i juny. Aquesta ha estat la causa efectiva, que, després d’anys d’intentar cercar un relleu, ha portat al CE Fondistes de la Llagosta a retornar la cursa al seu organitzador original, l’Ajuntament. Hem decidit publicar aquest escrit, perquè pensem que un canvi tan important fa necessària una explicació oberta a la ciutadania. LLARGA VIDA ALS 10 DE LA LLAGOSTA!!!

Club Esportiu Fondistes de la Llagosta

La entrada Cartes març 2017 aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat

Exit mobile version