L’Ajuntament de la Llagosta continuarà defensant que Can Milans sigui zona verda

L’Ajuntament de la Llagosta manté que Can Milans és zona verda i així ho continuarà defensant. El Consistori presentarà el corresponent recurs contenciós administratiu si finalment la Generalitat dóna el seu vistiplau a la requalificació dels terrenys de Can Milans en els quals es troba l’empresa Valentine, tal com va aprovar l’any passat l’Ajuntament de Montcada. L’Ajuntament ha confirmat que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha donat llum verda a l’operació, però encara falta que el conseller de Territori, Josep Rull, signi el document per tal que sigui definitiu.

“Des de l’Ajuntament de la Llagosta, confiem que el conseller no doni el seu vistiplau i es respectin les decisions judicials que en el seu dia van donar la raó a la nostra localitat en el contenciós pel cas Valentine”, ha indicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Llagosta, Raúl Valero. L’Ajuntament de Montcada va aprovar l’any passat la requalificació com a sòl industrial de Can Milans, que és zona verda. El Consistori montcadenc va desestimar les al.legacions presentades per l’Ajuntament de la Llagosta en contra d’aquest posicionament.

Si finalment la Generalitat dóna el seu vistiplau a aquesta requalificació, “tant l’Ajuntament de Montcada com la Generalitat estaran actuant novament en contra dels interessos dels veïns de la Llagosta i saltant-se la legalitat urbanística”, ha afirmat Raúl Valero, que ha afegit que el Consistori llagostenc es mantindrà ferm en la defensa dels interessos de la Llagosta en aquest cas.

Comunicat d’ICV-EUiA

D’altra banda, el grup municipal d’ICV-EUiA ha fet públic un comunicat en el qual exigeix a l’alcalde, Óscar Sierra, que “es posi a treballar per defensar els interessos de la nostra ciutat davant la nova requalificació dels terrenys on està instal.lada l’empresa de pintures Valentine”. En el text, distribuït ahir, ICV-EUiA acusava l’equip de govern municipal de no reaccionar davant “d’una nova agressió als interessos generals de la ciutadania de la Llagosta”.

Aquest grup municipal assegura que va tenir coneixement el 12 de juliol per la premsa que la Comissió d’Urbanisme havia donat llum verda a la requalificació dels terrenys del polígon de Can Milans per passar de zona verda a sòl industrial. ICV-EUiA considera que a l’alcalde “li toca liderar políticament la resposta a aquesta decisió de l’Ajuntament de Montcada que perjudica greument els interessos dels veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Per la seva part, l’alcade de la Llagosta, Óscar Sierra, ha dit que el seu equip “està molt pendent d’aquest tema” i que continuaran “lluitant perquè Can Milans sigui zona verda”. Sierra ha recordat que “a la setmana de ser alcalde, l’Ajuntament va presentar al·legacions al projecte de Montcada”.

La entrada L’Ajuntament de la Llagosta continuarà defensant que Can Milans sigui zona verda aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat