L’Ajuntament de la Llagosta celebra avui el ple ordinari del mes de juliol

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà aquesta tarda, a partir de les 19 h, el ple ordinari del mes de juliol. A la sessió se sotmetrà a votació un expedient de modificació pressupostària. Al ple també s’aprovarà el calendari de festes locals per a l’any 2017.

La modificació pressupostària que es plantejarà aquesta tarda vol fer alguns ajustaments de partides pressupostàries, a més de permetre fer front a dues indemnitzacions a dos treballadors municipals per complir amb sengles sentències judicials, segons ha explicat l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra.

L’equip de govern també proposarà avui l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora del reglament del mercat setmanal ambulant. La proposta pretén posar al dia un reglament que no s’ha modificat des de finals dels anys 70 del segle passat.

Pel que fa a les festes locals, es plantejarà declarar festius el dilluns 20 de març, celebració de Sant Josep, patró de la Llagosta; i el divendres 8 de setembre, Festa Major. En aquest darrer cas, s’ha escollit aquesta data ja que el dilluns serà 11 de setembre, festiu nacional. L’alcalde ha indicat que la proposta s’ha parlat anteriorment amb comerciants i amb les escoles.

Avui es discutiran tres mocions

A la sessió plenària d’avui es presenten tres mocions. El grup municipal d’ICV–EUiA en presenta dues en nom d’altres col·lectius. Una, a iniciativa de l’agrupació Podemos, demana la retirada de les plaques dels edificis públics de la Llagosta del «Molt honorable Jordi Pujol». L’altra moció, en representació del grup de treball Que no pase más i la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, vol fer costat als pacients afectats per negligències mèdiques, a més de criticar les retallades en la sanitat pública i la lentitud que pateixen moltes persones malaltes en el seu tractament.

L’altra moció la presenta Esquerra Republicana. La formació demana l’adhesió a la campanya No puc esperar. Es tracta d’un projecte pensat per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Els destinataris d’aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. L’objectiu és facilitar l’accés als lavabos dels equipaments públics, a més d’identificar la seva ubicació en el directori que tenen a la seva disposició aquestes persones malaltes.

Al ple d’avui també es donarà compte de la informació sobre l’estat d’execució dels pressupostos de despeses i ingressos i dels moviments de tresoreria, en compliment amb la legislació vigent.

La sessió plenària ordinària acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes i serà retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

La entrada L’Ajuntament de la Llagosta celebra avui el ple ordinari del mes de juliol aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat