Neix la Mariona, la nova gegantona de la Colla Gegantera

La nova gegantona de la Colla Gegantera de la Llagosta ha nascut aquesta divendres a la tarda davant l’edifici de l’Ajuntament. La Mariona s’ha presentat a la ciutadania llagostenca amb la resta de gegants de la colla i amb les seves padrines, la Vicenteta de Canovelles i la Salut de Sant Cugat del Vallès.

A l’acte s’ha destapat a la Mariona, que tot seguit ha ballat amb la Blanqueta, el Josepet, la Torradeta i el Llago. Tot segut hi hagut un ball de gegantones amb les colles de Canovelles i Sant Cugat del Vallès. L’acte ha acabat amb l’inici de la cercavila pels carrers de la Llagosta, on la Mariona ha fet les seves primeres passes.

El naixement de la Mariona ha durat 9 mesos, des que es va anunciar que la Blanqueta estava embarassada. Aleshores, es va fer un concurs de dibuix per dissenyar la gegantona, que va guanyar Julián Perucha, d’11 anys. El Taller El Drac Petit va ser l’encarregat de fer realitat el disseny. Poc després es va fer una votació popular per decidir el seu nom, que finalment va guanyar la Mariona.

La entrada Neix la Mariona, la nova gegantona de la Colla Gegantera aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat