La Comissió d’Urbanisme aprova el pla director que inclou la futura àrea econòmica de Can Pere Gil

Proposta d'ordenació del sector.

Proposta d’ordenació del sector.

La Comissió territorial d’Urbanisme de Barcelona va aprovar ahir inicialment el Pla Director Urbanístic Eix Riera de Caldes Sud, que afecta els municipis de la Llagosta (al sector de Can Pere Gil) i Santa Perpètua de Mogoda. El sector ocupa 112 hectàrees de les quals 88 pertanyen a la Llagosta i 24, a Santa Perpètua. El pla director té com a objectiu aprofitar la bona localització i el potencial de connectivitat d’aquest territori per configurar un centre d’activitat econòmica prioritàriament vinculat al sector logístic.

El document preveu la creació d’una gran àrea per a activitats, principalment logístiques, i d’altres vinculades a empreses de serveis. També hi ha espais de zones verdes que inclouen terrenys per a activitats d’esbarjo i per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure. El projecte també inclou la construcció de dos ponts sobre la riera de Caldes per connectar amb el polígon de la Llagosta i la futura terminal logística intermodal del Vallès. També s’ha tingut en compte la reserva de sòl per al desenvolupament de les infraestructures viàries com la ampliació i millora de la C-17 i la adequació de la C-59 i connexió amb la B-500. Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, es reserva el sòl necessari sense definir escara el traçat definitiu.

El disseny urbanístic aprovat ahir ha estat modificat en el darrer any per fer-lo viable econòmicament. El projecte inicial contemplava una major superfície, amb uns terrenys al terme de Santa Perpètua que finalment han quedat fora del Pla director i que es desenvoluparan en un altre projecte urbanístic. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha destacat que “en el darrer any els ajuntaments i la Generalitat han fet un gran esforç per fer viable el projecte que fins fa uns mesos no ho era”. Sierra s’ha mostrat molt satisfet perquè “comença a fer-se realitat un projecte que es va iniciar fa 15 anys i serà molt bo per al futur del municipi”.

El Pla Director Urbanístic Eix Riera de Caldes Sud se sotmetrà ara a informació pública durant 45 dies, perquè els ciutadans i entitats interessats el puguin consultar i presentar-hi al·legacions, si ho consideren necessari. Posteriorment, es donarà audiència als ajuntaments afectats durant un termini d’un mes. Les aportacions que es recullin s’estudiaran i s’incorporaran, si s’escau, al document que s’aprovi finalment.

La entrada La Comissió d’Urbanisme aprova el pla director que inclou la futura àrea econòmica de Can Pere Gil aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat