El Dia de la riera! va comptar amb un centenar de participants de la Llagosta

El dia de la RieraUn centenar de veïns i veïnes de la Llagosta van participar ahir a El Dia de la riera! Durant tot el matí, es va realitzar una passejada, una gimcana fotogràfica, una xocolatada i la presentació del web participatiu de la riera de Caldes.

A les 9.30 h, el centenar de participants es van concentrar a Can Pelegrí. L’assistència va ser molt més de l’esperada, ja que els organitzadors havien registrat una cinquantena de persones i les expectatives eren arribar a les seixanta. La passejada es va fer per la part sud de la riera de Caldes, on, a més de poder fer fotografies, es va anar observant l’espai i analitzant els punts més interessants, els que presenten deficiències o aquells que cal millorar.

Una vegada tornats a Can Pelegrí i després de fer una xocolatada, tothom que va voler va poder situar en un mapa de la riera de Caldes les seves impressions. Tot seguit, es va fer la presentació del web participatiu www.viulariera.org. Aquest espai vol recollir, en una primera fase, l’opinió de la ciutadania sobre l’espai fluvial i el seu entorn. El procés de participació està obert a tothom. Després d’aquesta primera part, s’aniran obrint altres espais per promoure la presa de decisions, el disseny i la posada en marxa de les actuacions que s’aprovin. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, Jordi Jiménez, s’ha mostrat molt content amb la participació registrada ja “que teníem unes 50 persones inscrites i finalment van ser un centenar”.

La jornada El Dia de la riera! es va celebrar simultàniament en quatre municipis, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui. En total, hi van participar unes 400 persones. El Dia de la riera! forma part del projecte Viu la riera! La iniciativa parteix del Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, que pertany a la Universitat Internacional de Catalunya i a l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona.

La entrada El Dia de la riera! va comptar amb un centenar de participants de la Llagosta aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat