Aprovades definitivament les ordenances per al 2017 i, provisionalment, l’IBI

Ple extrordinari desembre 2016El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat de manera definitiva les ordenances fiscals per l’any 2017. Al Ple, celebrat ahir dijous, es van desestimar les al·legacions presentades per Iniciativa per Catalunya – Esquerra Unida i Alternativa, per Esquerre Republicana i per Unión Progreso y Democracia. Així els impostos i taxes municipals van tirar endavant amb els vots a favor del grups municipals de l’equip de govern (PSC-PP i CDC) i en contra de l’oposició (ICV-EUiA, C’s i ERC).

Recordem que el rebut de l’aigua s’apujarà un 4,2% i el de les escombraries, un 2,8% per tal d’actualitzar-los al cost del servei. Tot i això, la major part de taxes i impostos municipals o es congelaran o baixaran el 2017.

Les al·legacions presentades coincidien en demanar una rebaixa en els rebuts de ‘aigua i en el d’escombraries. L’equip de govern va plantejar rebutjar aquestes propostes argumentant que els ingressos per aquests serveis han de cobrir els costos dels mateixos. Ple que fa a alguna de les al·legacions presentades per ERC, com ara la bonificació per a vehicles elèctrics, seran estudiades per incorporar-les a les ordenances del 2018. Altres al·legacions també demanaven modificacions de l’IBI o d’altres elements que no es van aprovar inicialment al ple d’ordenances i que, per tant, no es podia aprovar la seva modificació. El portaveu del grup municipal socialista, Raúl Valero, va indicar que sempre és fàcil demanar una rebaixa d’impostos.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal d’Iniciativa – Esquerra Unida, Virgínia Jiménez, va criticar que no s’acceptés cap de de les propostes presentades pels grups de l’oposició.  El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Sols, va dir que el PSC sempre ha pujat la taxa de recollida de residus.
La regidora d’Economia i Hisenda va respondre que no comentaria les decisions presses per altres equips de govern i queles taxes han de cobrir sempre el cost del servei.

A la sessió plenària d’ahir també es va aprovar inicialment la proposta de rebaixar el tipus de gravamen, que quedarà situat en el 0,886. D’aquesta manera, es vol compensar la pujada que es produirà a partir de la revisió dels valors cadastrals que va demanar l’anterior equip de govern municipal al Govern Central. Segons els càlculs de la Regidoria d’Economia i Hisenda, aquesta revisió cadastral suposaria un increment de l’IBI del 7%. Amb la proposta aprovada ahir, l’augment serà finalment d’un 2,49%. L’increment va obtenir el vot favorable del PSC, Iniciativa – Esquerra Unida, Ciutadans, Partit Popular i Convergència i l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Durant el ple, també es va aprova per unanimitat la sol·licitud d’autorització al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques per poder convocar una plaça de policia local a l’Ajuntament de la Llagosta.

Un altre punt aprovat va ser la relació de crèdits incobrables que ha tramès l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. En aquest cas es donen per incobrables 43.572 euros.

La sessió va ser retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, emissora municipal, i es pot escoltar al canal d’Ivoox de la Ràdio.

La entrada Aprovades definitivament les ordenances per al 2017 i, provisionalment, l’IBI aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat