Es crea la modalitat virtual del Voluntariat per la Llengua

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha posat en marxa la modalitat virtual del programa Voluntariat per la Llengua. Es tracta de facilitar que les persones aprenents que no puguin trobar-se presencialment amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència.

Amb aquesta nova modalitat, les parelles lingüístiques no hauran de viure necessàriament a la mateixa població i fins i tot permetrà participar al programa a qualsevol persona d’arreu del món. Un altre avantatge del sistema virtual és que les parelles no hauran d’esperar a que comenci una nova edició del Voluntariat per la Llengua (la propera es posarà en marxa al mes de març), sinó que les trobades es podran iniciar en qualsevol moment. Per a la responsable de l’Oficina de Català de la Llagosta, Rosa Maria Llunell, “això obre molt les perspectives perquè no caldrà que siguin persones de la mateixa localitat, es podrà fer Voluntariat per la Llengua amb persones que siguin de diferents parts del món”.

Les persones interessades a convertir-se en parella lingüística virtual només s’han d’inscriure al web www.vxl.cat. La persona dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental s’encarregarà de posar en contacte al voluntari amb el seu aprenent. A partir d’aquell moment, el funcionament és el mateix que el de la modalitat presencial. Les trobades es faran durant una hora a la setmana durant deu setmanes, en aquest cas per videoconferència.

La entrada Es crea la modalitat virtual del Voluntariat per la Llengua aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat