El Videoclub Avenida tanca després de 28 anys

El Videoclub Avenida ha abaixat definitivament la persiana després de 28 anys oferint el servei de lloguer de pel·lícules. Pedro López, veí de la Llagosta i de 58 anys, ha decidit posar punt final al videoclub llagostenc, que ja n’era l’únic que hi havia al municipi des de feia anys i estava ubicat al número 9 de l’avinguda Primer de Maig.

Entre els motius del seu tancament, López apunta “l’esclat de les plataformes digitals, la pirateria o el mateix cinema. D’alguna manera o un altre han fet mal al nostre sector. No hem tancat perquè hem volgut, hem tancat perquè ens hem vist obligats per les circumstàncies”. Tot i això, el propietari agraeix el suport de la ciutadania durant tots aquests anys.

Pedro López va decidir obrir el Videoclub Avenida fa 28 anys amb l’objectiu de crear un nou negoci propi i als anys vuitanta el lloguer de pel·lícules estava en auge. Des d’aleshores, la base de dades del videoclub ha comptat amb prop de 5.500 socis. “Hi va haver anys que podien haver-hi uns deu videoclubs a la Llagosta funcionant, avui dia això és impensable”, remarca López, que lamenta el seu tancament però assegura que és fruit d’una realitat amb tanta oferta, «sobretot de plataformes digitals”, diu.

Després de tres dècades d’existència, Pedro López assegura que el gènere cinematogràfic amb més seguidors al seu videoclub ha estat el d’acció, tot i que recorda que “als darrers anys, a la gent li agradava molt el de ciència ficció. Es demanava més”. A banda del lloguer de pel·lícules, al Videoclub Avenida també es podien llogar videojocs de diverses plataformes.

La entrada El Videoclub Avenida tanca després de 28 anys aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat