Foto Estudio Damián celebra mig segle fent fotografies

Foto Estudio Damián ha bufat les cinquanta espelmes del seu aniversari aquest divendres al seu estudi del carrer Santa Teresa. Els responsables d’una de les botigues històriques de fotografia del municipi han celebrat el mig segle al servei de la ciutadania amb una festa d’aniversari amb brindis de cava i fotografies amb els assistents a l’acte, que han omplert la botiga.

Pedro Damián fa una fotografia durant la festa de l’aniversari.

L’estudi de fotografia llagostenc va aixecar la persiana per primer cop el 5 de gener de 1967 amb Pedro Damián com a responsable, tot i que cinc anys abans ja exercia com a fotògraf en un pis del passatge Padrosa del municipi. El treball fotogràfic de l’estudi ha permès retratar amb imatges l’evolució del municipi i de la seva gent. “No puc decidir una fotografia perquè hi ha moltes importants en aquests 50 anys. Tot i que sempre recordaré les fotos de la riuada del setembre de 1962 i la nevada del desembre de 1962. Van ser fotografies rellevants i històriques”, admet durant la celebració de l’aniversari, Pedro Damián, que agraeix la dedicació de la seva dona Maria López i també del company Miguel Martorell Muñoz.

Des de l’any 2005, Damián va decidir donar el relleu del Foto Estudi Damián a Antonio Damián i Antonia Guevara, tot i que ell encara hi és sovint dins del comerç. “L’ofici de fotògraf ja no existeix i avui dia tothom pot fer fotografies. El sector està molt malament però el Foto Estudio Damián es fan altres coses, vinculades amb la fotografia”, remarca Damián, que confia que el negoci durarà molts anys més tot i les dificultats.

La entrada Foto Estudio Damián celebra mig segle fent fotografies aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat