La Llagosta inicia la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Fins a finals d’aquest mes de març es desenvoluparan a la nostra localitat diversos actes amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. La Llagosta celebra el Dia Internacional de les Dones des de l’any 1993 amb un seguit d’activitats elaborades de forma transversal entre diferents regidories de l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats. El 8 de març és un dia especialment significatiu que visualitza les lluites de les dones al llarg de la història per aconseguir els drets que garanteixen la no discriminació per raó de gènere. La programació d’aquest any contempla activitats en diferents àmbits socials, esportius i culturals.

Aquesta tarda, Can Pelegrí acollirà la presentació del llibre Los secre­tos de la Luna, de Paquita Pedrós, un acte organitzat per la Biblioteca. Demà, el Centre Cultural acollirà la xerrada Ser avi i àvia al segle XXI, a càrrec de la psicòloga i pedagoga Maria Jesús Comellas i amb l’organització del Centre de Formació d’Adults. Diumenge, Veus de Dona muntarà la passejada Mai caminaràs sola per visitar la vall del pou de glaç de Can Donadéu. Per al 7 de març, l’Àrea de la Dona d’Esquerra Unida i Alternativa ha preparat la xerrada Per a totes, tot!, al local d’EUiA, al passeig del Pintor Sert.

El 8 de març, la Biblioteca muntarà un videofòrum a Can Pelegrí. A les 19 h, a la sala d’exposicions de Can Pelegrí, començarà l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones amb la lectura del manifest a càrrec de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, Conchi Jiménez, la presentació del projecte Grup de suport i creixement personal per a dones i la inau­guració de l’exposició dels 23 anys del concurs fotogràfic Dia Internacionl de les Dones, del Foto-Club la Llagosta, entre d’altres. La mostra estarà oberta al públic del 8 al 31 de març en horari de Can Pelegrí.

El dia 9, l’Espai de debat educatiu estarà dedicat al respecte amb visió de gènere. El dia 10, ASPAYFACOS elaborarà un mandala a Can Pelegrí amb materials de la natura. El dia 11, se celebrarà la Nit de les dones a partir de les 20.15 hores al Centre Cultural amb una rebuda sorpresa de les assistents a càrrec de les Llagostes de l’Avern. La Biblioteca organitzarà el dia 15 el Club de lectura amb la presència de Felicidad Ramos, autora del llibre El parai­so de Elva. El dia 21, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, el Taller de poesia de la Biblioteca farà una activitat a la Ràdio. El dia 22, el Casal d’Avis serà la seu d’una activitat anomenada Nosaltres què aportem? L’aportació de les dones grans a la societat.

Durant tot el mes de març, Veus de Dona organitzarà tallers i activitats de pilates, dansa i manualitats a Can Pelegrí. A més, es farà una enquesta als usuaris del Nou Casal i de l’escola de teatre Tell i l’Oficina de Català organitzarà una activitat anomenada Haikús, temàtica dona i natura. Tothom que vulgui podrà fer el seu poema a Can Pelegrí.

En el capítol esportiu, el Joventut Handbol la Llagosta se suma, un any més, a la programació del Dia Internacional de les Dones amb la promoció de l’handbol femení dins de l’àmbit escolar de Primària i Secundària del 27 de febrer al 10 de març. A més, el 12 de març, organitzarà un triangular amistós entre equips màster femenins. La competició tindrà lloc entre les 12.30 i les 14 hores al Poliesportiu Antonio García Robledo.

La entrada La Llagosta inicia la commemoració del Dia Internacional de les Dones aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat