El Voluntariat per la Llengua s’enceta amb quatre parelles lingüístiques i un grup de cinc persones

La 26a edició del projecte Voluntariat per la Llengua s’ha posat en marxa a la Llagosta amb quatre parelles lingüístiques i un grup de cinc persones. Aquest dimecres s’ha presentat la segona edició del curs 2016-2017, que organitza l’Oficina de Català, al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí.

Les quatre parelles lingüístiques participants continuen de l’edició del mes de novembre, tres d’elles són del Casal d’Avis. Pel que fa al grup de cinc persones, és un nou format que s’ha encetat enguany amb cinc alumnes del mateix nivell Bàsic 3 de català i un voluntari, que les guiarà. “Tenen un nivell similar les persones del grup i entenen la llengua, però els hi falta vocabulari i estructures. És important que comencin a parlar per treure’s les vergonyes i seguir avançant”, admet Rosa Maria Llunell, responsable de l’Oficina de Català de la Llagosta. Els voluntaris i els aprenents dediquen una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a conversar entre ells en català.

Des de l’Oficina de Català recorden que tant les persones interessades a practicar el català, com aquelles que vulguin ser de voluntàries, poden adreçar-se en qualsevol moment a l’Oficina, situada a la planta baixa de l’edifici municipal administratiu, al número dos del passeig del Pintor Sert. L’horari d’atenció al públic és dilluns, dimecres i divendres al matí, de deu a una, i els dimecres també a la tarda, de quatre a dos quarts de set.

El programa Voluntariat per la Llengua es va iniciar l’any 2003, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística. Un any després es va posar en marxa a la Llagosta.

La entrada El Voluntariat per la Llengua s’enceta amb quatre parelles lingüístiques i un grup de cinc persones aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat