La captació de sang que va acollir l’Escola Gilpe fa créixer el nombre de noves persones donants

A la primera captació de sang de l’any que s’ha fet a la Llagosta s’han aconseguit 35 donacions. Onze persones més no en van poder donar per diversos motius i 21 es van apropar per primera vegada al Banc de Sang. La captació va tenir lloc divendres a l’Escola concertada Gilpe. Aquesta era la primera vegada que el Banc de Sang feia una campanya a un centre escolar de la nostra localitat.

Els responsables de la Gilpe es van posar en contacte amb el Banc de Sang per informar-se sobre el programa Aprèn, participa i dóna, adreçat als escolars i que té per objectiu que els infants  adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya.

La captació es va fer divendres a la tarda al gimnàs del centre escolar. Prèviament, l’alumnat va realitzar tota la promoció de la jornada. El resultat més destacat ha estat el de noves persones que s’han apropat per primera vegada a donar sang, 21, gairebé la meitat dels oferiments que hi va haver. Una altra dada destacada és el del nombre de dones que hi van anar, 28.

La tècnica del Banc de Sang responsable del Vallès Oriental, Anna Albert, ha destacat la tasca dels infants a l’hora d’aconseguir que gairebé la meitat de les persones que van anar a donar sang siguin noves. Albert considera que els nens i les nenes “arriben a on nosaltres som incapaços d’arribar. El seu missatge, la il·lusió amb la qual ho transmeten a les seves famílies fan possible experiències com aquesta”.

El Banc de Sang encara no ha concretat cap data per fer la propera captació a la Llagosta, però preveu que serà a finals del mes d’abril.

La entrada La captació de sang que va acollir l’Escola Gilpe fa créixer el nombre de noves persones donants aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat