Es presenta la plataforma Aigua és democràcia amb l’objectiu de celebrar una consulta sobre la gestió de l’aigua

La plataforma Aigua és democràcia s’ha presentat amb l’objectiu de celebrar una consulta popular sobre la gestió de l’aigua a la nostra localitat. L’entitat s’ha donat a conèixer aquest dimecres davant del Centre Cultural i s’ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua.

Aquest grup neix a partir d’una iniciativa del col·lectiu La Veu de la Plaça i està formada per representants de diferents partits polítics i entitats de la Llagosta. Durant l’acte, la plataforma ha llegit un manifest que ha defensat l’aigua com un dret fonamental i aposta per un model de gestió de l’aigua de la nostra localitat que sigui municipal. A la Llagosta s’encarrega de la concessió de l’aigua potable l’empresa Sorea des de fa 20 anys i al ple del febrer passat es va prorrogar per un any mes.

En els propers dies, la plataforma encetarà una recollida de signatures i confia poder celebrar una consulta popular per preguntar a la ciutadania sobre quin model es vol per a la gestió de l’aigua de la localitat. “Farem una recollida de signatures per presentar-les a l’Ajuntament i forçar una consulta. Si l’Ajuntament no vol, aquesta consulta no ha de ser vinculant, però esperem que si aconseguim moltes signatures es pugui fer”, diu el portaveu de la plataforma, Manolo López.

La plataforma organitzarà diverses paradetes informatives en els propers mesos per explicar el projecte i la plataforma a la ciutadania.

Discrepàncies per la sala polivalent

L’acte de presentació de la plataforma Aigua és democràcia estava prevista celebrar-se a la sala polivalent del Centre Cultural. L’entitat va sol·licitar la sala la setmana passada mitjançant una instància i l’Ajuntament ho va denegar ahir dimarts. L’Aigua és vida admet que van fer la petició fora de termini, ja que s’hauria d’haver demanat amb un mínim d’un mes d’antelació, tot i això, l’entitat ha criticat la postura de l’Ajuntament. Per la seva banda, segons informa l’Ajuntament de la Llagosta, la petició es va fer divendres passat i s’havia fet amb un temps insuficient per poder cedir l’espai.

La entrada Es presenta la plataforma Aigua és democràcia amb l’objectiu de celebrar una consulta sobre la gestió de l’aigua aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat