El Consorci Besòs Tordera presenta una campanya per protegir els rius del nostre entorn

Ahir es va presentar la campanya Els rius a les teves mans. L’acte, promogut pel Consorci Besòs Tordera, va tenir lloc ahir, Dia Mundial de l’Aigua, a la sala d’actes d’aquest ens, situat a Granollers.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és implicar la ciutadania en el correcte manteniment i en la preservació dels rius i els seus entorns. La campanya posa l’accent en diferents problemàtiques i actuacions, unes que fem des de casa i d’altres quan estem als entorns fluvials, que s’han d’evitar per millorar l’estat dels nostres rius.

Hàbits com llençar per les aigüeres o als inodors tovalloletes, cotons, pintures, dissolvents, olis de cuina i medicaments, entre altres, repercuteixen negativament en el funcionament de les estacions depuradores. Altres aspectes que palesa aquesta campanya són els abocaments a rius i riberes de papers, llaunes, plàstics, mobles, runes, pneumàtics i restes de poda; l’abandonament d’espècies animals invasores, com la tortuga de florida o el visó americà, i el pas de vehicles motoritzats, com motos i quads, pels camins fluvials.

Per fer virals els conceptes claus d’aquesta campanya s’han dissenyat 9 cartells i 5 breus vídeos on es recullen totes aquestes actuacions que es fan incorrectament. Amb l’objectiu que aquests missatges, directes i senzills, arribin a tota la ciutadania s’han plantejat diverses vies, destacant l’ús de les xarxes socials. També s’ha posat en marxa un nou bloc, blog.besos-tordera.cat, des d’on es pot accedir, veure i compartir tot aquest material gràfic i audiovisual. El bloc també ofereix informació d’interès sobres altres activitats i actes organitzats pel Consorci. La campanya té com a etiqueta #elsriusalestevesmans.

A la presentació van assistir el president del Consorci Besòs Tordera, Sergi Mingote; el vicepresident, Joan Vila; i diversos alcaldes, entre ells el de la Llagosta, Óscar Sierra. La sala d’actes del Consorci es va omplir ahir de tècnics, representants municipals i amants de la natura amb motiu de la presentació d’aquesta nova campanya.

La entrada El Consorci Besòs Tordera presenta una campanya per protegir els rius del nostre entorn aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat