Coronavirus: quines activitats puc fer i quines no?

Davant la situació d’alerta per la pandèmia de coronavirus, us recordem que totes les instal·lacions esportives de la Llagosta romanen tancades, així com els bars, cafeteries i restaurants. També qualsevol establiment recreatiu i els parc infantils.

L’ordre general és de confinament a casa mentre duri aquesta situació d’alerta.

El Mercat municipal controla els accessos per evitar aglomeracions i l’única porta de entrada que es pot fer servir és la del carrer del Mercat. La celebració del mercat setmanal ambulant ha estat suspesa.

A més, la deixalleria de la Llagosta i la resta de deixalleries comarcals romandran tancades fins al al 31 de març.

Per tot Catalunya es demana que no hi hagi mobilitat. Només es pot sortir de casa per anar a comprar aliments, anar a la farmàcia, treure diners, anar a treballar i tornar a casa, per atendre menors d’edat i gent gran i altres persones vulnerables.

Els subministraments a les botigues d’aliments i supermercats estan assegurats. La distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

La sortida al carrer es limita a les activitats descrites anteriorment i no es pot quedar amb els amics, ni sortir a fer esport, ni portar els infants al parc.

Les visites a familiars només estan permeses en els casos de persones vulnerables o dependents. A més, recordem que es pot treure a passejar el gos de forma individual.

Només poden obrir les botigues d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per Internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

Totes les visites mèdiques i de rehabilitació s’estan posposant si no són urgents. El transport públic funciona però amb reducció d’un terç de l’ocupació i no és recomanable el seu ús.

Abans d’anar a l’Ajuntament, consulteu si podeu fer els tràmits telemàticament o posposar-los. Això sí, s’han suspès els terminis de tramitació administrativa. Els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles pels tràmits administratius.

Us recordem que el telèfon d’informació és el 012, per a simptomatologia és el 061 i el 112 només per a emergències.

Salut indica que els grups de major risc són les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques.

La programació habitual de Ràdio la Llagosta també es veu afectada i s’emet música, missatges informatius i connexions a les hores en punt amb els butlletins de Catalunya Informació.

https://open.spotify.com/episode/3YHOwlUfTSWzEvYOitcBEw?si=Ba0LYQqETQG0zylwKh7HWg