L’oposició no participarà en el debat de les ordenances com a mesura de protesta per la data i l’hora del ple

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de la Llagosta (Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, Ciutadans i Esquerra Republicana de Catalunya) han fet públic un comunicat en el qual acusen l’equip de govern (Partit dels Socialistes de Catalunya, Partit Popular i Convergència) d’obstruir la seva tasca i de manca de respecte a la ciutadania per convocar el ple per debatre les ordenances fiscals de 2017 demà a les tres de la tarda. Com a mesura de protesta, els regidors de l’oposició no participaran en el debat d’aquest punt del ple.

En el comunicat, l’oposició assegura que l’alcalde els va comunicar dimarts que aquest mes no hi hauria ple ordinari i que les ordenances es debatrien en una sessió extraordinària. “La convocatòria de ple per a divendres dificulta la participació dels electes de l’oposició així com de la ciutadania”, s’indica en el text i, a més, s’afegeix que els grups de l’oposició van conèixer la proposta de l’equip de govern de modificació de les ordenances dimarts, amb poc marge per “analitzar-la i realitzar alguna consideració”. També s’indica que la proposta inclou una pujada del rebut de l’aigua (4,2%) i de les escombraries (2,8%).

L’oposició assegura que l’alcalde es va negar a canviar la data o l’hora del ple argumentant que “havia prioritzat la presència dels seus regidors de govern per aprovar les ordenances”. En el comunicat s’indica que “aquesta actitud tornar a posar de manifest la manca de respecte de l’equip de govern cap als grups de l’oposició i la ciutadania, emmascarant una nefasta gestió econòmica que augmenta any rere any la pressió fiscal a la ciutadania de la Llagosta”. Per manifestar el seu rebuig a la manera de procedir del govern, els regidors de l’oposició no participaran demà en el debat de la modificació de les ordenances fiscals.

Per la seva part, l’alcalde, Óscar Sierra, ha indicat que, per Llei, “les empreses en les quals treballen els regidors de l’oposició estan obligades a concedir-los permisos per assistir als plens”. “Hi ha edils que demanen permisos per assistir als plens ordinaris que celebrem a les set de la tarda”, ha explicat Sierra, que ha recordat que ajuntaments de l’entorn de la Llagosta convoquen alguns plens al matí.

Sierra ha indicat que algunes dades relacionades amb el preu del servei de les escombraries no s’han tingut fins al darrer moment i, per això, no s’ha pogut fer el debat de les ordenances en un ple ordinari dijous i s’ha hagut d’ajornar al divendres.

L’alcalde ha explicat que “no es pujarà cap impost, sinó que s’actualitzaran les taxes de l’aigua i de les escombraries d’acord amb el cost que suposa el servei”.

La entrada L’oposició no participarà en el debat de les ordenances com a mesura de protesta per la data i l’hora del ple aparece primero en 08centvint.cat.

Source: 08centvint.cat